MyGroser verwacht snellere groei در levensmiddelenhandel آنلاین؛ مخالف uitbreiding آواز investeringsronde در Zuidoost-Azië

“ما هبن د vraag naar de bezorging van boodschappen plaatselijk zien groeien met meer dan 1000 procent در het eerste deel van dit jaar، enzeze eigen inkomsten en het aantal bezorgingen per dag groeiden alen al de laatste twee maanden ien Factor 10. دااروم versnellen wij onze uitbreidingsplannen om beter te kunnen voldoen anan de vraag naar gemakkelijke، آیه en betaalbare producten، dagelijkse benodigdheden en boodschappen die wij zien bij onze parliere en zakelijke klanten، “aldus استفان P. فرانسیس، مدیر عامل ون MyGroser.

ter ondersteuning van deze groei op MyGroser haar eerste Publieke financieringsronde om haar doelstelling om binnen 12 maanden winstgevend te zijn met snel daarna uitbreiding naar andere steden in Maleisië te verwezenlijken. Deze ronde، waarin investeringen worden afgesloten op een doorlopende based، wordt aangewend ter ondersteuning van de inkomende klantvraag die درب middel van Strategische partnerchappen al is veiliggesteld voor de komende 24 maanden. De dienst wordt geleid een غواصان تیم ون مربیان و مخالفان می میرند ، این افراد معتقد به فعالیت های تجاری و سرگرمی نیستند ، تجارت ، سرگرمی ، لجستیکی ، دیجیتال آگهی های تاکسی و مالی مالی hebben geholpen met het opbouwen van hun aanwezigheid، markt en winstgevendheid در Maleisië en de regio.

این است سپتامبر 2019 gelanceerde MyGroser است exponentieel gegroeid dankzij de consumentenvraag naar een kruideniersmerk dat zich richt op gemak، versheid en waarde. Door het werken tijdens de MCO kon MyGroser technologische verbeteringen inzetten en het aantal dagelijkse bezorgmomenten vergroten درب effief gebruik van een flexibele، zelf ontwikkelde techniek en een hoogwaardig، cloudstore gedreven model voor boodschappendiensten.

Naast het beschikbaar hebben van dienstverlening en het vergroten van het anan dagelijkse bezorgmomenten، heeft MyGroser zich voorbereid op groei in belangrijke steden in het land. Dat heeft het bedrijf gedaan درب Strategisch gebruik te maken van haar eigen wagenpark en die van partner؛ het trainen van verzamel-، inpak- en bezorgingsteams؛ cloudstores voor een altijd voldoende voorraad van snelverkopende artikelen؛ fa MyGroser eigen technologiestapel waarmee het zich kon aanpassen aan de huidige snelle groei.

مدیریت زنجیره تامین gebaseerde یادگیری دستگاه Een op، nieuw productaanbod، een verbeterde boodschappenlijst en nieuwe lidmaatschapaanbiedingen staan ​​op de lijst van volgende verbeteringen.

دز planen maken deel uit van MyGroser’s driejarenplan voor het realiseren van regionale dekking terwijl de dienst de moderne boodschappenactiviteiten opnieuw uitvindt op aanvraag en op een hoogwaardige، betaalbare manier. Op deze manier kan het beter voldoen an een bestaande consumentenvraag naar آنلاین boodschappen ter waarde van meer dan 300 دلار میلرارد در هر ژاکت در د رجیو ، dankzij doorlopende groei en de vraag naar diensten آنلاین.

Gebouwd voor winstgevende en doelgedreven groei

MyGroser به صورت velledig digitalaal است؛ beschikbaar از طریق اینترنت ، op iOS en Android، en wordt aangedreven der haar eigen technologiestapel. unieke، op maat gemaakte snelle die eenvoudig te gebruiken metal vealge betalingssystemen، vormt het fundament van een systeem waarin de klant centraal staat en waarmee klanten in Maleisië snel het online boodschappen hebben omarmd.

در برنامه های MyGroser zijn haar eigen voor inventaris، oplag، klantmanagement en rout geïntegreerd، waarmee de dienst haar eigen aanbiedingen kan beheren. Dit is van groot belang geweest bij het beschikbaar houden van de dienst tijdens de pandemische periode en zal cruciaal blijven bij groei van het merk.

MyGroser bezit haar vigelige eigen toeleveringsketen – Cloudstores با supermtschaal op کلان Worden درب گلدن een ملاقات کردند با meer dan zestig (60) jaar gecombineerde ervaring in de boodschappenindustrie. Zij kopen direct van duizenden local en regionale merken، leveranciers، fabrikanten en producenten. De dienst heeft een lijst van meer dan 12.000 producten tegen concurrerende prijzen en gericht op dagelijks waarde.

درب گودن بزورینگن کلمه toegewijde bezorgteams تمام وقت با تمرکز op de omgang met boodschappen ملاقات کرد. Dit betekent dat de bezorgdiensten zeker ve veigig zijn voor consumenten، en zij die omgaan met levensmiddelen zijn getraind om te werken of een hoger niveau van veiligheid en Hygiëne. Verpakking سازگار با محیط زیست است ، و waaronder het gebruik van herbruikbare tassen و ده ها صدای آواز.

Diegenen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden kunnen contact opnemen ملاقات کرد استفان پل، مدیر عامل، [email protected]/ میشل مالینی ماهندرا، COO ، [email protected].

بیش از MyGroser

MyGroser به صورت انفرادی در دسترس است ، فن آوری درب velledig aangedreven آنلاین boodschappendienst van har soort در Maleisië. Het bedrijf biedt partuliere en zakelijke klanten bezorgdiensten en toegang tot een groiend aanbod van 12.000 آیتم از آیه تولیدی (vlees ، zeevruchten، groenten)، میوه en zuivelproducten، diepvriesvoedsel، droog voedsel، boodch MyGroser werkt met haar eigen speciale verzamel-، bezorgteams inpak- en. Ook werkt het bedrijf met de beste vertrouwde merken ter wereld die je kent van de supermarkt om de hoek en met kwekers om de producten waar jij van houdt eenvoudig bij jou te bezorgen via een veilige webervaring. Door onze geavanceerde technologie kan je weken van tevoren jouw bestelling inplannen. Bepaalde bestellingen worden zelfs gratis bezorgd. Kijk voor meer informatie op www.mygroser.com.

عکس – https://mma.prnewswire.com/media/1166241/Stephen_Francis_And_Michele_Mahendra_Co_Founders.jpg

لینک های مربوطه

http://www.mygroser.com

SOURCE MyGroser